Nymfoman de nieuwe mode

Ryan Giggs, wie kent hem niet? Ryan Giggs, Ryan Giggs is een echte hypocriet.

Sorry, maar dat moest er even uit. Wat is het geval? Pikante doch toepasselijke woordkeus in dezen. Het gaat namelijk om het 'geval' van het geval Ryan Giggs. De 37-jarige vedette van Manchester United in wie ik jarenlang de ideale schoonzoon heb gezien, blijkt een schuinsmarcheerder van het zuiverste water te zijn. De Casanova van Old Trafford achter wiens zedige, ja welhaast uitgestreken gelaat een seksmachine schuil gaat. Onvermoeibaar tussen de witte lijnen, onverzadigbaar tussen de lakens. Een Tiger Woods in voetbalkleren.

De Engelse wetgeving heeft Ryans seksuele escapades een tijdje buiten de schijnwerpers kunnen houden, maar al is de leugen nog zo snel de tabloids achterhalen haar wel. Onstuitbaar belandde het Geheime Leven van de Welshman op straat. Acht jaar lang had hij een affaire met ene Natasha, nota bene de echtgenote van Ryans broer Rhodri. Ex inmiddels, want Rhodri heeft zijn trouwring afgeschroefd. Ryan verwekte zelfs een liefdesbaby bij Natas. Dat kindje werd twee weken voor haar bruiloft met Rhodri afgezogen, tot verdriet van de overspelige aanstaande schoonzus van Ryan. Nou ja, Natasha kan er ook wat van. Ze deed 'het' met vier spelers van Manchester United en verder tijdens een vakantie op Cyprus maar liefst elke avond met een 21-jarige pr-medewerker, die nog nahijgend wist te vertellen dat ze eenvoudigweg niet was te stoppen. "We deden het de hele nacht lang," liet hij weten. Het is maar wat je onder vakantie verstaat. Twee seksverslaafden in één familie, dat is vragen om problemen. Naast Natasha had Ryan ook nog een affaire met Imogen Thomas, een Big Brother-babe. En wie weet waar 'Giggsy', zoals hij door Man United-manager Sir Alex Ferguson liefkozend wordt genoemd, nog meer heeft gescoord?

Ryan heeft er spijt van. Hij doet er alles aan om zijn huwelijk met Stacey, bij wie hij tussen de bedrijven door twee koters heeft verwekt, te redden. Daartoe heeft Ryan dezelfde weg gekozen als voor hem Tiger Woods deed: Hij gaat in sekstherapie. Die hormonendrift heeft hem wel genoeg ellende bezorgd. Hij heeft er ongetwijfeld tegen gevochten, maar nu ziet hij in dat hij die klotenafwijking niet alleen te lijf kan gaan. Therapie dus. 't Zal ongetwijfeld gebeuren in een kliniek voor superrijke geilaards en het is dan ook niet denkbeeldig dat Ryan daar het Amerikaanse congreslid Anthony Weiner zal tegenkomen. Ook hij lijdt aan het Syndroom van Pielemans, getuige de ondeugende foto's die hij van zichzelf via Twitter naar een reeks van internetscharreltjes stuurde. Op één daarvan laat Weiner zien dat een congres en een lid twee heel verschillende dingen kunnen zijn. Een bloemlezing van de verbale platvloersheden waarmee hij zijn twitterbabes bestookte ('wow, een joods meisje dat pijpt, ik ben er klaar voor om wat schade aan te richten') zal het electoraat van de Democraat ongetwijfeld met verbijstering hebben geslagen. Ik zie een man voor me die overdag in het Congres de morele waarden van Our Great Nation bezingt en die 's avonds als een losgeslagen bonobo door het internet wipt. Uiteraard liep ook Tony tegen de lamp en voor de daarmee gepaard gaande publiciteit zijn carrière geheel kon verwoesten, greep hij naar De Sekssmoes van deze tijd: Ik kon er niets aan doen, het overkwam me, het is een afwijking, dat besef ik nu, ik ga in therapie.

Wat is een seksuele afwijking? Bij vrouwen noemt men het nymfomanie. Bij mannen, en dat wist ik eerlijk gezegd niet, satyriasis. Voor beide is het kenmerk dat de seksuele drang (libido) sterker is ontwikkeld dan in de samenleving als normaal (of acceptabel) wordt gezien. Aha, daarom heeft Hugh Hefner er totaal geen last van! Het is gewoon een kwestie van definitie. Hugh, misschien niet de oudste maar onbetwist de geilste oude bok ter wereld, heeft de samenleving aan zijn behoeften aangepast. Monogamie is niet van deze wereld, betoogt hij. Ik vind dat wel zo eerlijk. Tiger Woods, Ryan Giggs en het Congreslid met de stiff you know what eten of aten van twee walletjes. Aan de ene kant wilden ze een vaste relaasie met kindjes en een schoonfamilie en aan de andere kant zochten ze een afwerkplek voor hun adhd hormonenhuishouding. Ze hadden daartoe de macht (beroemdheid werkt erotiserend) en de middelen. Maar toen puntje bij paaltje kwam, schrokken ze er voor terug om, zoals Hugh Hefner deed, een keuze te maken. Uit arren moede zochten ze beschutting bij satyriasis. Dat noem ik nog eens een lulsmoes.

"Zou je er voor in de ziektewet kunnen," vroeg onze Remco, die vanmiddag even kwam bijpraten. We lagen in een deuk. "Weet je wat je dan krijgt?" zei ik; "Dat de toename van het aantal ziekmeldingen door mannen met satyriasis gelijke tred houdt met die van vrouwen met uitputtingsverschijnselen." We bedachten ook dat een speciale website voor oversekste mannen, www.nymfoman.com, zomaar een gat in de markt zou kunnen zijn.

Ik zie het voor me: Tiger Woods, Ryan Giggs en Anthony Weiner in groepstherapie. En dat dan opeens een jonge vrouw de kring compleet maakt. De therapeut die haar vriendelijk verzoekt zich voor te stellen. Ryan Giggs die zich achter de rug van Tiger probeert te verstoppen. En dat die vrouw dan zegt: "Hallo, ik ben Natasha en ik ben seksverslaafd."