Het geheim van Huntelaar

Dat was dus niet de vader van Klaas Jan Huntelaar. Ik bedoel de ongeschoren man die in Hummelo uit zijn huisje sjokte om een sukkel van een televisieverslaggever te woord te staan. En die met een stalen gezicht meeging in het verhaal van de verslaggever toen bleek dat die knul geen idee had dat hij met de vader van Klaas Jan Huntelaar in gesprek was. Nou, dat was dus ook niet zo. Het was de moeder van Klaas Jan.

Ja, de moeder! Ik ben er wel uit met de Huntelaartjes. Al tijden verwonder ik mij over het feit dat ze er werkelijk allemaal precies hetzelfde uit zien. Het is gewoon niet normaal. Klaas Jan heeft twee broertjes, nou ja zeg maar gerust twee klonen. Ik weet niet hoe ze heten, maar ik houd het op Klaasje en Jantje. En nu die ontmoeting met reporter Eikelmans in Hummelo. Nee, dat is geen toeval, daar steekt meer achter.

Hier is mijn verklaring. De familie Huntelaar deelt een prachtig geheim! Achter de voordeur zien de Huntelaars er heel anders uit dan in het openbaar. Zij dragen al jaren maskers. U weet wel, die ongelooflijk levensechte kunststof mombakkesen die je in films ziet. Dat de inspecteur die een moord aan het oplossen is opeens aan zijn nek begint te frunniken en vervolgens een stuk latex lostrekt waaronder de valse tronie van de moordenaar blijkt schuil te gaan. Jaren geleden, toen de kwaliteiten van Klaas Jan een grote toekomst voorspelden, hebben meneer en mevrouw Huntelaar, met vooruitziende blik, besloten het hele gezin van dergelijke maskers te voorzien.

In Hummelo is het een publiek geheim. Daar weten de dorpsgenoten dat Klaas Jan in werkelijkheid een ontzettend aantrekkelijke goser is wiens uiterlijk het midden houdt tussen dat van George Clooney en Brad Pitt. Ze zien hem op zondagavond wel eens als zichzelf in de auto stappen om een wilde avond door te brengen in het uitgaansleven van Assen, waar de dames zich om hem heen verdringen. Gewoon omdat hij zo'n lekker koppie heeft en een al even aantrekkelijk kontje. Heerlijk moet dat zijn voor Klaas Jan, dat hij op zijn uiterlijk wordt beoordeeld en niet op zijn geld. De mensen in Hummelo verraden de Huntelaars heus niet. Drenten kunnen goed zwijgen. Dat komt doordat ze zo weinig praten.

De broertjes van Klaas Jan zien er in werkelijkheid ook heel anders uit, maar ze spelen het spelletje mee. Zou ik ook doen als mijn oudere broer multimiljonair was. Alleen op school dragen ze hun masker niet. Daar vallen ze niet op tussen de overige leerlingen.

Ik vind het een geniale truc van de Huntelaars. Vanachter hun gordijnen zagen mevrouw en meneer Huntelaar die verslaggever voor het huis heen en weer drentelen. Moeder zette uit balorigheid het masker van vader op en ging naar buiten. Toen ze vijf minuten later terugkeerde, moest ze de deur snel achter zich dichttrekken om zichzelf niet te verraden. Ze stonden te gieren van het lachen, die twee.

Even later liep de verslaggever tegen een knappe Hummeloër op, die een kruising leek tussen George Clooney en Brad Pitt. "Wat vind jij er nou van dat Klaas Jan Huntelaar naar Real Madrid gaat?" vroeg hij dapper. De Drentse Chippendale keek hem verbaasd aan. "Huntelaar?" mompelde hij. "Dat zegt mij niets."