Hare Majesteit grijpt in

Jolande Sap viel hem aan met een stekkerdoos, die haar als een boemerang velde. Job Cohen liet zich als een poedel door hem wegzetten. Alexander Pechtold bijt al jaren naar hem, al scoort hij daarmee vooral bij de eigen achterban. Alleen Emile Roemer kan hem aan, maar de winst die hij daardoor behaalt komt voor een groot deel bij zijn medestanders vandaan. Onaantastbaar leek hij, Goudblonde Geert, de Twitterkoning van de Tweede Kamer, die met 140 lettertekens over de vaderlandse media regeert. Maar nu heeft hij zijn meerdere gevonden. Eindelijk. And the winner is: Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden.

Geert heeft zich verkeken. Dat zie je wel vaker bij mensen die aan zichzelf ontstegen zijn. Geert waande zich zo ver boven het establishment verheven, dat hij de tijd rijp achtte voor een frontale aanval op het Huis van Oranje waar hij al jaren een guerilla-oorlog tegen voert. Een makkie leek het. De Koningin kon namelijk niets terug doen. Knarsetandend moest zij toezien hoe Geert keer op keer knaagde aan de fundamenten van haar koningshuis. Hoe hij in zijn kruistocht zelfs onvermoede medestanders vond, die niet in de gaten hadden dat het Geert niet om de inhoud maar om de persoon te doen is. Beatrix, het staatshoofd dat haar woorden op de goudschaal van de regering moet wegen. Beatrix, die er niettemin telkens in slaagt haar verachting voor dat rare mannetje, subtiel verbaal verpakt of gewoon met een veelzeggende zucht, te uiten. O, wat moet hij die vrouw haten!

En toen kwam Geerts Grote Kans. Hare Majesteit was op staatsbezoek bij de Verenigde Emiraten. Moslimgebroed. Samen met Willem Alexander en Maxima bezocht zij een moskee. Uit respect voor de daar geldende gebruiken drapeerde zij een hoofddoek om haar hoed. Net zoals Geert dat in een synagoge doet, maar dan met een keppeltje dat als een koffieschoteltje op zijn watergolven deint. Trots vervulde mij toen ik haar vorstelijke wandeling naar het gebedshuis volgde. Zet haar op een kameel en ze is een vrouwelijke uitvoering van Lawrence of Arabia, dacht ik. Wat een toonbeeld van kracht, welk een koninklijke klasse. Als ooit een vrouw met hoofddoek om symbool stond voor het tegenovergestelde van onderdrukking, dan was het koningin Beatrix wel zoals zij haar opwachting maakte in die moskee.

Maar Geert was verblind. Zijn persoonlijke afkeer van de enige autoriteit op wie hij geen vat kan krijgen nam de overhand. Hij zag niet dat 77 procent van de Nederlanders door die hoofddoek heen keek en net als ik een meer dan waardig vertegenwoordigster van ons land zag. Geert denkt al heel lang dat hij Het Volk is, ook al wijzen de statistieken uit dat zijn eenmanspartij slechts een aanzienlijk deel van dat volk vertegenwoordigt. Geheel tegen zijn natuur in, nam Geert een ondoordacht pr-besluit. In een impuls greep hij naar twitter om uit naam van het gehele volk melding te maken van zijn afgrijzen om deze "wanstaltige wanvertoning". Twee parlementaire paladijnen werden ingezet om terstond Kamervragen te stellen. Misschien zag hij al een morrende meute optrekken naar Paleis Noordeinde.

Maar o, o, o, wat vergiste Geert zich!

Uitgerekend op de enige Nederlander die zich niet vrijelijk mag uitspreken over het vleesgeworden symbool van Hoon & Smaad, beet hij zijn tanden stuk. Een blik van minachting, een zucht, een terloopse opmerking voor de goede verstaander... Meer was er niet voor nodig. Zoals Willem de Zwijger de Spanjaarden op de knieën kreeg, zo 'zweeg' Hare Majesteit Geert naar drie zetels verlies in de peiling van Maurice de Hond.

Beste Geert, het is misschien een goed idee dat je je realiseert met wie je de strijd bent aangegaan. Dat is: H.M. Beatrix Wilhelmina Armgard Koningin der Nederlanden, prinses van Oranje Nassau, prinses van Lippe-Biesterfeld, jonkvrouwe van Amsberg, gravin van Buren, gravin van Culemborg, gravin van Diez, gravin van Katzellenbogen, gravin van Leerdam, gravin van Spiegelberg, gravin van Vianden, burggravin van Antwerpen, markiezin van Veere, markiezin van Vlissingen, barones van Beilstern, barones van Breda, barones van Cranendonk, barones van het Land van Cuijk, barones van Diest, barones van Eindhoven, barones van de stad Grave, barones van Liesveld, barones van Warnelou, barones van IJsselstein, vrouwe van Baarn, vrouwe van Bredevoort, vrouwe van Borculo, vrouwe van Bügenbach, vrouwe van Daasburg, vrouwe van Ter Eem, vrouwe van Geertruidenberg, vrouwe van Hooge en Lage Zwaluwe, vrouwe van Klundert, vrouwe van Lichtenvoorde, vrouwe van Heiloo, vrouwe van Maartensdijk, vrouwe van Montfort, vrouwe van Naaldwijk, vrouwe van Polanen, vrouwe van Soest, vrouwe van Sankt Vith, vrouwe van Steenbergen, vrouwe van Turnhout, vrouwe van Willemstad, vrouwe van Zevenbergen, erf- en vrijvrouwe van Ameland.

Als prins Carnaval van het Binnenhof ben je gewoon geen partij voor Hare Majesteit.