Ze isss un takkhoer

Of is het mijn geest?

Pardon, u valt middenin een overpeinzing. Zojuist voor de zoveelste keer gekeken naar het intro van Oboema TV, het pareltje van Michiel Romein op internet. De omroepen schijnen niet geïnteresseerd te zijn, of misschien heeft de netwerkcoördinator last van constipatie. Hoe dan ook, Oboema van Jiskefet heeft zijn eigen talkshow op het internet. We zien het rondborstige multiculti icoon in een David Lettermanachtige setting en... kijk zelf maar op www.oboema.tv.

 

Smaken verschillen, dat zal best, maar ik lig elke keer onder de tafel van het lachen als ik naar die beelden kijk. Mijn Haagse broer daarentegen vertrekt geen spier en kijkt mij meewarig aan als hij mij zo ziet schuddebuiken. Enfin, oordeel zelf. Maar kijk dan ook even naar dat intro. Oboema arriveert met Amerikaanse glamour bij de studio. Met de irritante dynamiek van de gemiddelde Amerikaanse talkshowpresentator zweeft hij als het ware door het gebouw naar zijn presentatieplek. Daar aangekomen stoot hij eerst met zijn Oboemastok de lens uit de camera, gooit vervolgens met veel lawaai die stok op de grond en heet de kijkers welkom met een typisch Amerikaans "Hello, haaai."

Maar dan... Dan noemt hij de naam van de show en, typisch Michiel Romein, die is dus niet te verstaan. Wat hij zegt klinkt als: "Zissen tokoeoeoe..." Ik heb dat intro nu al zo vaak bekeken en vooral beluisterd dat ik die twee woorden wel kan dromen, maar wat ze betekenen, daar ben ik nog niet uit. Hoewel, ik heb inmiddels een idee. Graag toets ik het aan de scherpzinnigheid van mijn vaste lezers (leuk trouwens dat u deze site zo trouw bezoekt). Ik denk dat Oboema op zijn geheel eigen wijze het volgende zegt: "Ze is een takkenhoer".  Het lijkt mij ook echt iets voor Michiel Romein om er zo'n grap in te gooien die niemand, behalve hijzelf, begrijpt. Interessant daarbij is natuurlijk het antwoord op de vraag of hij op een speciaal iemand doelt. Zou het een geheim signaal zijn naar een man (over een vrouw die Michiel en die man allebei een takkenwijf vinden) of naar een vrouw, die wellicht zelf niet weet dat zij op de korrel wordt genomen? Wie het weet mag het zeggen.

En dat bedoel ik dus letterlijk, nou ja bijna letterlijk. Als u het weet, schrijf het dan en mail het naar het adres op de startpagina. We kunnen het Oboema ook zelf vragen, want op zijn Oboemawebsite kan men een reactie plaatsen. Maar afgezien van het feit dat Michiel Romein of met geen of met een nepantwoord zal komen, lijkt het me veel leuker ons hier gezamenlijk het hoofd over te breken. Ik houd het dus op "Ze isss un takkhoer".

Maar ik geef mijn mening graag voor een betere.