Casanova van het internet

Heremijntijd, wat me nu weer is overkomen.

Het begon met een onschuldig ogend mailtje. Ene Ernest van der Linden liet weten dat hij graag met mij wilde chatten. Ondanks mijn natuurlijke afkeer van het fenomeen chatten, was mijn ijdelheid gestreeld. Wat leuk, een mij onbekend medemens vond mij blijkbaar waardevol genoeg om eens van gedachten te wisselen. Zou het iets met mijn politieke bekendheid te maken hebben, vroeg ik mij af. Ik ben namelijk een wereldberoemde lokale politicus bij mij in de straat. Spass beiseite. Ik klikte Ernest aan, om het zo maar eens te formuleren. En ja, toen begon de ellende.

Het duurde niet lang of ik ontving weer een mailtje. Dit keer was het afkomstig van Twoo. Twoo? Ja Twoo, ik had er ook nooit eerder van gehoord. Ik weet niet eens hoe je het moet uitspreken. Op z'n Engels, een langgerekt Toeoeoeoeoe? Doe het maar eens. Je produceert een geluid dat associaties oproept met Gordon die een hoogtepunt bereikt. Hoe dan ook, mij werden de hartelijke felicitaties overgebracht met het feit dat ik mij had ingeschreven bij Twoo en dat ik daardoor leuk kon chatten met dames en heren die, net als ik, hun horizon wilden verleggen op zoek naar nieuwe intermenselijke verten. Als er iets is waar ik geen behoefte aan heb dan is het wel het slappe gelul dat chatten heet. Maar het werd nog erger.

Al gauw kwam er een mailtje binnen waarin mij werd medegedeeld dat Dora graag eens een digitaal babbeltje met mij wilde maken. Tot mijn verbazing was de leeftijd van Dora vermeld. 62. En toen daagde het. Kolere! Ik was op een datingsite beland. Er was geen houden meer aan. Na Dora verscheen het volgende bericht: "Frits, je hebt een chat met Claudia gemist." Claudia? Ja, Claudia. Ze woont in Rotterdam. Claudia is 55. Ik kon haar foto aanklikken, maar daar zag ik bij nader inzien vanaf. "Tineke vindt je leuk," berichtte Twoo. Ze is 67, Tineke. Ouder dan mijn schoonzus Tineke, die ik wel leuk vind. Ik was in korte tijd populair geworden op de website van Twoo, want het regende mailtjes. Nog even en ik was de Casanova van het internet. "Ellen, 66, bezocht je profiel. Bezoek je haar profiel even?" drong Twoo aan. Nou nee, dank u. Trouwens, profiel? Hoezo profiel? Heb ik dan een profiel op Twoo gezet? Ik was mij daar helemaal niet van bewust, maar ondertussen kreeg ik wel een mailtje van Antje, 59, die mij guitig meldde dat ze mijn foto had gezien. "Je ziet er heel anders uit dan ik gedacht had, ha ha," aldus Antje het bijdehandje, die daarna niets meer van zich liet horen. Dat knaagde toch een beetje. Ben ik dan zo lelijk dat een 59-jarige vrouw na het zien van mijn portret schaterend weg surft?

Wilt u wel geloven dat ik mij er een beetje ongemakkelijk bij voel? Ik betrap mijzelf er op dat ik buiten spiedende blikken werp op dames van rond de zestig die met meer dan gewone belangstelling in mijn richting kijken. Voor je het weet sta je oog in oog met Dora, Tineke. Claudia (helemaal uit Rotterdam gekomen) en Antje. U begrijpt het al, ik weet niet hoe ik mij van die site moet laten uitschrijven. Maar gelukkig heb ik een broertje, Richard, 39, dat in een handomdraai een eind maakt aan mijn bliksemcarrière als internetversierder in de dop. Het wordt tijd, want vandaag ontving ik een mailtje waarin stond: "Aanvragen van Bob, Roy, Ernest en anderen. 88 contacten wachten op je."

Toeoeoeoeoeoeoeoeoe.